Είναι ωραία να έχεις φίλους

30 07 2007

Σήμερα πήγα για καφέ, στο Θησείο. Είδα την καλύτερη φίλη μου μετά τις διακοπές. Μου είχε λείψει. Συναντηθήκαμε και με γνωστό podcaster. Είναι από τις ελάχιστες φορές (ίσως η μοναδική) που βγήκα με την φίλη μαζί με κάποιον τρίτο. Φυσικά επειδή ο τρίτος της παρέας ήταν χαλαρός και είναι κυριολεκτικά γαμάτος στην παρέα ένιωσα χαλαρά(κάτι που δεν πίστευα ότι θα γίνει).Γύρισα σπίτι μου γεμάτος ευφορία. Μπορεί κάποιος να λέει πως οι «φιλικές» καταστάσεις είναι οι πιο αντιπαραγωγικές,(όχι ότι έχει άδικο ως προς ότι παραμένεις μόνος σου), αλλά είναι ωραίο να έχεις μια καλή φίλη . Και σίγουρα υπάρχουν περίοδοι της ζωής που θες να είσαι μόνος σου. Και όσο θυμάμαι πάντοτε είχα μια καλή φίλη. Η πιο παλιά φιλία μου (αυτή που έχει κρατήσει περισσότερο) είναι γυναίκα. Την προηγούμενη εβδομάδα γέννησε και νομίζω πως τελικά αυτός είναι ο πλούτος μου. Πως υπάρχουν άνθρωποι που ξέρω πως μπορώ να ζητήσω πράγματα και θα τα κάνουν για μένα. Τους ευχαριστώ.Και ορισμένουςαπό αυτούς τους ευχαριστώ που έδωσαν την ευκαιρία να τους πω το «σ’αγαπώ» και να καταλαβαίνουν πως είναι αληθινό.

Η φωτογραφία είναι από το χρήστη Ronai Rocha από το flickr

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

30 07 2007
coolplatanos

Υπάρχουν φίλοι που μπορεί για χρόνια να μη μιλάς για διάφορους λόγους, αλλά πάντα να ξέρεις πως είναι εκεί και κάθε φορά που θα μιλήσεις μαζί τους είναι σαν να συναντηθήκατε χθες. Πριν δύο χρόνια έχασα (από καρδιακή προσβολή στα 52 του) ένα καλό τέτοιο φίλο. Είχε οικογένεια και παιδιά και άλλες υποχρεώσεις από τις δικές μου. Δεν μιλάγαμε ούτε συναντιόμασταν συχνά, όμως υπήρχε βαθιά και αληθινή φιλία που είχε δοκιμασθεί. Ηταν η μοναδική φορά που έκλαψα σε κηδεία. Και κλαίω τώρα ξανά.

30 07 2007
coolplatanos

Φυσικά επειδή ο τρίτος της παρέας ήταν χαλαρός και είναι κυριολεκτικά γαμάτος στην παρέα ένιωσα χαλαρά (κάτι που δεν πίστευα ότι θα γίνει).
Μάλλον τα παραμελετάς όλα στις ανθρώπινες σχέσεις αντί να αφήνεσαι και ας κάνεις και λάθη. Ορίστε που εδώ αποδείχθηκε πως μία χαρά μπορούσατε να περάσετε παρέα τρεις άνθρωποι, αν δεν το είχες αφήσει να συμβεί δεν θα το είχες μάθει. Στη ζωή νομίζω οφείλουμε να ρισκάρουμε όσο και να πονάμε. Μόνο έτσι ολοκληρωνόμαστε σαν άνθρωποι, μαθαίνουμε όλες τις πιθανές πλευρές της ύπαρξής μας.

30 07 2007
coolplatanos

Την προηγούμενη εβδομάδα γέννησε και νομίζω πως τελικά αυτός είναι ο πλούτος μου
H ζωή συνεχώς γεννά…

30 07 2007
coolplatanos

Και ορισμένους από αυτούς τους ευχαριστώ που έδωσαν την ευκαιρία να τους πω το “σ’αγαπώ” και να καταλαβαίνουν πως είναι αληθινό.
Μάλλον θα πρέπει να ευχαριστείς και τον εαυτό σου που σου επέτρεψε να τολμήσεις να πεις αυτά τα «σ’ αγαπώ», διότι οι περισσότεροι δεν τα λένε εύκολα, ή μερικές φορές μετανιώνουν και τα παίρνουν πίσω…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: