Η οδύσσεια του Media Markt

11 04 2007

thumb.jpg

Έχω καιρό να γράψω στο συγκεκριμένο blog, και δεν πίστευα πως θα το ανανεώσω σύντομα. Γενικώς τα blogs ξεκίνησαν χώροι σαν το myspace.Όπου γράφεις σκέψεις και τελικά κατέληξαν να είναι πολύ περισσότερο θεματικά. Σαν και το άλλο μου blog. Όμως σήμερα με την όλη ταλαιπωρία που τράβηξα δεν άντεξα και κάπου θέλω να τα πω.Τελικά θα τα γράψω.

Πριν λίγο καιρό το Media Markt όταν ετοιμαζόταν για τα εγκαίνια του καταστήματος στον Ρέντη είχε γεμίσει παντού τις διαφημίσεις με τους αρχαίους. Αυτή που τελικά ταιριάζει περισσότερο είναι η Οδύσσεια. Έλεγε «Κορόιδο είμαι να γυρίσω στην Ιθάκη με τέτοιες τιμές στην Media Markt; »

Μάλλον το σωστό θα ήταν να έγραφε «Κορόιδο είμαι να πάω στην Media Markt να περάσω μια οδύσσεια» .Από την μικρή μου εμπειρία σε τμήμα πωλήσεων κατάλαβα πως οι επιχειρήσεις στην Ελλάδα ενδιαφέρονται μόνο να πουλήσουν. Ελάχιστα ελέγχουν πόσο το προϊόν που πουλούν είναι αξιόπιστο και κατά 2ον πόσο οι υπάλληλοι γνωρίζουν το προϊόν.

Λόγω του vidcast και της επερχόμενης συνέντευξης αποφάσισα πως θα αγοράσω μια κάμερα νωρίτερα από τον αρχικό μου προγραμματισμό που ήταν για το τέλος του μήνα. Κάνοντας μια διαδικτυακή έρευνα αγοράς κατέληξα πως θα αγοράσω το πιο οικονομικό που το βρήκα στη Media Markt.Έψαξα κιόλας το κόστος για μια κάμερα που θα είχε την επιλογή εξωτερικού μικρόφωνου για περιπτώσεις συνεντεύξεων σε εξωτερικούς χώρους αλλά ήταν απαγορευτικό(600€+). Άρα αποφάσισα να πάω. Είχα αποφασίσει και το μοντέλο που θα αγοράσω. 219€ JVC σχετικά καλή και οικονομικότατη.

Μεγάλη Παρασκευή.φθάνοντας στο τμήμα για τις κάμερες ρώτησα αν υπάρχει η JVC με τα 219 € . Μου είπε ναι την πάιρνεις και φεύγεις ο νεαρός πωλητής. Τον ρώτησα τα έχει όλα μέσα; Ναι απάντησε.Μπαταρίες, κασέτες καλώδια τα πάντα μου λέει κασέτες δεν έχει αλλά είναι φθηνές με 3 €.Λες και αν εγώ δεν επέμενα και την έπαιρνα και έφευγα στηριγμένος πως δεν χρειάζομαι κάτι άλλο δε θα με πείραζε πως τελικά σπίτι θα καταλάβαινα πως δεν έχω κασέτες επειδή ήταν φθηνές… Και αφού ήδη του είπα πως θα την πάρω ρωτάω κιόλας αν υπάρχουν και κάμερες που δέχονται εξωτερικό μικρόφωνο…Μου είπε πως όλες δέχονται… Μετά την υπόδειξη μου κατάλαβε πως η επιλογή μου δεν δέχεται και κοιτάξαμε ποια δέχεται. Με μεγάλη χαρά είδα πως μια canon κόστιζε και δεχόταν μικρόφωνο. Όμως όταν κάνω αγορές συμπεριφέρομαι σαν ηλίθιος…κάνω πως δεν ξέρω για να να προλάβω αυτά που δεν κατάφερα να γλυτώσω. Ρώτησα τότε και εδώ βάζω το μικρόφωνο και λειτουργεί; Φυσικά θετική η απάντηση χωρίς περεταίρω εξηγήσεις πως δεν δέχεται οποιοδήποτε μικρόφωνο αλλά μια πολύ μικρή μερίδα αυτοτροφοδοτούμενων μικροφώνων. Επειδή δεν είχα πάνω μου το ποσό ζήτησα αν γίνεται να μου την κρατήσει αφού είχα κατασταλάξει. Ευγενικότατος μου έκανε την κράτηση.

Την επομένη πήγα την αγόρασα επαλήθευσα άλλη μια φορά αν χρειάζομαι τίποτα άλλο πέρα από την κασέτα, τίποτα και πάλι. Μαζί με την κάμερα αγόρασα ένα μικρόφωνο Logitech το οποίο γνώριζα πως θα μπορούσα να το βρω φθηνότερα αλλά είπα να γλιτώσω χρόνο…Επιστρέφοντας σπίτι άνοιξα τις συσκευασίες, του μικροφώνου μου ήταν αδύνατο να το ανοίξω και έτσι την έκοψα. Το μικρόφωνο δεν λειτουργούσε παντελώς(το δοκίμασα στον υπολογιστή). Έχοντας και άλλο ήμουν σίγουρος πως είναι ελαττωματικό. Λέω ατυχία θα πρέπει να το αλλάξω. Και ασχολούμαι με την κάμερα, δεν υπήρχε καλώδιο να την συνδέσω με τον υπολογιστή… ήταν και αυτό μέσα στο όλα τα έχει…Δεν πειράζει θα αγοράσω την ώρα που θα πάω για την αλλαγή…

Όμως τα προβλήματα δεν τελείωσαν εκεί αν βαρεθήκατε ήδη να διαβάζετε φανταστείτε τι απογοήτευση να αγοράζεις κάτι καινούριο και είτε να μην λειτουργεί ή να θεωρείς πως έχεις εξαπατηθεί… Και εδώ έρχεται η εξαπάτηση… Η κάμερα δεν δίνει ρεύμα στο μικρόφωνο από το jack αλλά πρέπει να έχει αυτοτροφοδοσία το μικρόφωνο. Κάτι που ο υπάλληλος δεν γνώριζε για αυτό και δεν μου το είπε… Αλλά για ποιο λόγο να αγοράσω μια ακριβότερη κάμερα με χειρότερα τεχνικά χαρακτηριστικά αν εξαιρέσουμε το εξωτερικό μικρόφωνο; Κανένας άλλος λόγος.

Ψάχνω λίγο στο διαδίκτυο πόσο έχει ένα αυτοτροφοδοτούμενο μικρόφωνο στο amazon.com 60$ ένα sony. Στο djshop βρήκα μικρόφωνο με 47 € και έτσι μάλλον θα το αγοράσω αφού μιλώντας στο icq με τον ιδιοκτήτη του μου εξήγησε πως θα μπορέσω να δοκιμάσω πρώτα πως λειτουργεί στην κάμερά μου. Σκέφτομαι πως με τόσα λεφτά ίσως να αγόραζα κάποια κάμερα που θα έδινε και τροφοδοσία σε όλα τα μικρόφωνα που έχω…

Τρίτη του Πάσχα ημέρα που ανοίγουν τα καταστήματα. Βάζω τα το μικρόφωνο στην κομμένη συσκευασία του και την κάμερα στο κουτί της και πάω να αλλάξω σίγουρα το μικρόφωνο και ίσως και την κάμερα…Όταν έφθασα με καθοδήγησε ο security στο συνεργείο όπου γίνονται οι αλλαγές. Έδωσα το μικρόφωνο, η κοπέλα μου είπε πως με κομμένη συσκευασία πως δε θα μου το αλλάξουν. Άσχετα που δεν λειτουργεί. Όμως το έχει δώσει για έλεγχο πως δεν ψεύδομαι για την αχρηστία του προϊόντος… Ίσως να μου το αλλάζανε το προϊόν με ένα όμοιο του αλλά όχι με κάτι άλλο… Μέχρι να κάνουν τον έλεγχο συζήτησα με την κοπέλα στην υποδοχή του service και μου εξήγησε πως και η κάμερα έπρεπε να είναι ακόμα με τα σακουλάκια ακριβώς όταν το άνοιξα. Αν την αγόρασα για να μου κάνει κάτι συγκεκριμένο και ο πωλητής της εταιρείας δεν ενημέρωσε πως δε γίνεται αυτό που εγώ του ζήτησα δεν έχει σημασία γιατί η κάμερα λειτουργεί… Περιμένοντας 20 λεπτά για τον έλεγχο του μικροφώνου, μου είπε η κοπέλα πως είμαι ελεύθερος να αγοράσω κάτι άλλο αφού το ενέκρινε ο προϊστάμενος της… Μου έδωσε και ένα χαρτί για την κάμερα ώστε να δοκιμάσω κάποιο μικρόφωνο.

Και εδώ ξεκινάει η μεγαλύτερη ταλαιπωρία έρχεται.Από τον Άννα στον Καϊάφα… Πάω στο τμήμα με τις κάμερες, εξηγώ σε έναν νεαρό που μάλλον δεν καταλάβαινε την διαφορά μεταξύ πως η κάμερα δεν δέχεται τα μικροφωνά μου και έλεγε πως έχω παράπονο πως δεν είχε μέσα μικρόφωνο. Το λέει στην πιο έμπειρη, της εξήγησα ποιο είναι το πρόβλημα και μου βρήκε πως δεν βάζω μικρόφωνο canon! Της λέω έχετε; Ψάχνει λίγο και μου απάντησε όχι. Της εξήγησα ποιο είναι το πρόβλημα και τι σημαίνει αυτοτροφοδοτούμενο μικρόφωνο. Με συμβούλεψε να κοιτάξω στα μικρόφωνα για υπολογιστές και στα αξεσουάρ… Εξυπηρετικότατη αλλά παντελώς άχρηστη αυτού του είδους η εξυπηρέτηση…

Γνωρίζοντας πως δεν υπάρχουν μικρόφωνα για υπολογιστές με μπαταρίες πάω στο τμήμα μήπως βρω κάποιον να με βοηθήσει αφού την προηγούμενη φορά κάποιος είχε βρεθεί εκεί που με είχε βοηθήσει όταν έψαχνα κάτι βύσματα παρόλο που δεν ήταν το «αντικείμενο» του. Βρίσκω κάποιον ρωτάω και μου λέει πως μόνο στα αξεσουάρ… Λόγω ηλικίας υποθέτω πως μπορεί να ήταν προϊστάμενος, και σε αυτόν εξήγησα τι σημαίνει αυτοτροφοδοτούμενο. Είναι τόσο δύσκολη λέξη να καταλάβεις τι σημαίνει; Με ρώτησε κιόλας γιατί δεν μου κάνει αυτό που έχει… Ήμουν λίγο ειρωνικός αφού είχα εκνευριστεί με την όλη κατάσταση… Και λέω θα είχα αγοράσει την πιο καλή και φθηνή κάμερα αν ήξερα πως δεν υπάρχουν μικρόφωνα για την κάμερα… Θέλω να κάνω από μακριά μαγνητοσκόπηση και να μην έχω θόρυβο… Τόσο παράλογο αυτό που ζήτησα;

Φθάνω τελικά και στο τμήμα των αξεσουάρ. Ρωτάω για τα μικρόφωνα και εξηγώ ξανά τι ακριβώς θέλω. Η κοπέλα σοφή όσο ο Σωκράτης κάνει ένα τηλεφώνημα στον προϊστάμενο της να ρωτήσει για αυτό που ζητάω. Περιμένοντας 5 λεπτά μου είπε πως δεν υπάρχει αυτό που ζητάω, πως έχω την κάμερα Canon MV-900 και την ενημέρωσε ο προϊστάμενος της πως θα μιλήσει με την αντιπροσωπεία της Canon για το μικρόφωνο που θέλω… Μου ζήτησε τα στοιχεία μου ώστε να με καλέσουν… Και αυτό τοποθετείται μετά από 1 βδομάδα. Έχοντας χάσει παραπάνω από 1 ώρα μην κάνοντας αυτό που ήθελα έφυγα αγοράζοντας κάτι ακουστικά για το mp3 player και ένα καλώδιο IEEE 1394 που δεν περιεχόταν στην λογικότατη τιμή των 15€ ενώ στο e-shop βρίσκω καλώδιο με αναγραφόμενα χαρακτηριστικά ταχύτητας και μήκους με 3.5 €…Αυτό που αγόρασα χαρακτηριστικά δεν γράφει πέρα από το είδος…Δεν ξέρω αν αυτή είναι η πολιτική του καταστήματος αλλά είμαι πολύ δυσαρεστημένος… Και από ότι συζήτησα με έναν φίλο μου όχι ο μόνος αφού ακόμα για μια απλή αγορά άγραφων cd κανένας δεν μπορούσε να δώσει μια πληροφορία… Τώρα θυμήθηκα την ταινία You’ve got email που στο πολυκατάστημα οι υπάλληλοι ήταν άσχετοι…

Advertisements

Ενέργειες

Πληροφορίες

4 Σχόλια

30 11 2007
fabiawrc

καθεσαι και εσυ και ταλαιπωριεσαι στο moufa markt.πηγαινε στο Βενιερη πηγαινε στον Σταυριανο και ζητα ενα πυκνωτικο μικροφωνο με μπαταρια.

20 ευρω το πηρα και το εβαλα σε camera σονυ και επαιξε τελεια.σε αγωνιστικο αυτοκινητο για να ακουγομαι που ειμαι συνοδηγος.

και το media makt σε καλωδια ειναι πανακριβα μακρια!!

21 02 2008
dealsend

Λοιπόν πολύ ενδιαφέρον το θέμα που ανοίγεις…

Καταρχην δεν υπάρχουν πια πωλητές, ειδικά σε τετοια μαγαζιά. Νομιζω οτι περισσότερο ειναι εκει για να σου δινουν κατι αν δεν το φτανεις, η δεν θες να σκυψεις, και να προσεχουν μην χαλασουν τιποτα απο τα μηχανηματα.

εχω ψωνισει αρκετες φορες, παντα ομως σουμπιτος για αυτο που θελω, χωρις ερωτησεις, τιποτα! αν ρωτησεις κατι, την γα..σες! δεν ξερουν τι τους γίνεται, και το μόνο που καταφερνεις ειναι να συγχύζεσαι.

η αληθεια ειναι οτι σε μερικα ειδη εχουν πολυ καλες τιμες, για παραδειγμα πηρα μηχανη νεσπρεσσο πιο φτηνα και απο ερευνα που εκανα στο ιντερνετ.

2. βασικο, δεν πα να ξεσκισεις την συσκευασια, αν σου εχει πει αλλα ο πωλητης και αλλα κανει το μηχανακι το γυρνας πισω και δεν πρεπει να πουν τιποτα. εμπορικο δικαιο

21 02 2008
karpidis

@2. Το θέμα είναι λίγο παλιό,κοντεύει χρόνο αλλά φίλε μίλησε στον πωλητή και στον προϊστάμενο του για εμπορικό δίκαιο, όπως δυστυχώς το έκανα… Και φώναξε με να κρατάω κάμερα για να γελάσουμε.

14 04 2008
despar

φιλε εχεις δικιο… media markt ειναι τελειος μουφα…προσφατα ειχα αγορασει μια samsung οθονη για το pc μου και το καλωδιο της δεν εκανε για τη σηγκεκριμενη οθονη δοκιμασα και ενα δευτερο που ειχα στο σπιτι αλλα ουτε και αφτο εκανε….την πηγα να μου την αλλαξουν (γιατι νομιζα οτι η οθονη ηταν ελαττωματικη) και επειδη μαλον δεν ειχαν αυτο το καλωδιο που χρειζοταν (οχι οτι χρειαζοταν και κανενα σπουδαιο καλωδιο) μου εδωσαν ενα καλωδιο που χρησιμοποιουσαν στο μαγαζι τους για εναν απο τους υπολογιστες τους… Δηλαδη ελεος τι πραγματα ειναι αφτα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s
Αρέσει σε %d bloggers: