Πόσο επηρεάζει την επισκεψιμότητα μας η επιλογή ονόματος;

24 09 2008

Σήμερα χαζεύοντας λίγο στο google trends έκανα μια σύγκριση για πλάκα πόσο είναι η διαφορά μεταξύ της αναζήτησης της λέξης football και chess παγκοσμίως. Όμως επειδή τα trends δεν σου βγάζουν ποσά αλλά συγκριτικά νούμερα είπα να χρησιμοποιήσω τη λέξη blog που στο blog μου είναι η πρώτη πηγή επισκεπτών από το google ώστε να έχω μια εικόνα της κίνησης.(όσο ήμουν 1ο αποτέλεσμα είχα 30-50 visits,τώρα είμαι το 7ο και έχω 12-15).Και προσθέτωντας έβαλα και τη λέξη weblog γιατί το πιο γνωστό ελληνικό σκακιστικό site GreekChess.com χρησιμοποιεί σαν λέξη προτιμότερη του blog. Μπορείτε να δείτε το screenshot για την παγκόσμια κατάταξη κάνοντας κλικ στην παρακάτω φώτο.
trendschessblog
Φυσικά όμως μετά για να μπορώ να μετρήσω τα αποτελέσματα πήγα μόνο στην Ελλάδα όπου το greek chess ξέρω πως τώρα βρίσκεται στη 2η θέση και μέχρι πρόσφατα ήταν στην 1η. Έτσι πήρα το παρακάτω γράφημα:
weblogchessgreece
Τα νούμερα δείχνουν πως για κάθε 1 φορά που ψάχνει κάποιος τη λέξη chess 7,2 φορές ψάχνουν τη λέξη football και 4 φορές τη λέξη blog ενώ η λέξη weblog δεν τη ψάχνει κανείς ( εκτός από κάτι αναφορές στα google news).
Άρα για κάποιο λόγο που κάποιος θέλει να χρησιμοποιήσει ίσως το πιο εύηχο weblog (πατρικό του blog) μάλλον αυτοτιμωρείται αφού τελικά οι περισσότεροι που θα βάλουν το link προς το blog δεν θα γράψουν Chess blog αλλά chess weblog και από κάτω θα φαίνεται η διεύθυνση. Άρα το google δεν θα καταλαβαίνει πως η σελίδα είναι blog και δύσκολα θα το βάλει ψηλά σε αυτή την αναζήτηση.
Μπορεί αυτή η περίπτωση να είναι ειδική,όμως παρόμοιες περιπτώσεις μπορεί να μας γλυτώσουν από το κόστος διαφήμισης έχοντας απλώς κάνει τις σωστές επιλογές.

Ούτε εγώ το ήξερα όταν είχα διαλέξει το όνομα Πολιτικό blog άλλα όταν βρέθηκα στην πρώτη θέση της αναζήτησης της λέξης blog κατάλαβα κάποια παραπάνω πράγματα για το τι με βοήθησε. (και δεν είχα μέσο στην google όπως έκανα πλάκα σε ένα φίλο).
Δεν είναι τόσο SEO το θέμα αλλά ίσως να βοηθήσει αρκετούς.


Ενέργειες

Information

Σχολιάστε